Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Hogyan használjuk fel a geotextilt?

Hogyan használjuk fel a geotextilt?

2019. 11. 11. 11:00:50 Agrolplacc

A geotextil kiválóan alkalmas kertünk takarására – érdemes használni örökzöld és évelő növények alá, de impozáns látványt nyújt mulcskombinációval díszágyásban, valamint magaságyásban is. Használhatjuk utcafronton is, gyomok ellen, takarhatjuk zúzalékkővel, vagy akár ott is fenyőkéreggel. A gyomok visszaszorítására és a nedvesség megtartására használhatjuk a geotextilt a veteményeskertben, ugyanakkor nagyon hasznos lehet térkövezés esetében is, mivel megakadályozza az agresszíven terjedő gyomokat abban, hogy a fugák között kihajtsanak. Kevesen ismerik a trükköt, de ültetés esetében is alkalmazható a geotextil. Ilyenkor nem szükséges a talajcsere, ha olyan növényt szeretnénk ültetni, aminek speciális a talajigénye. Elég, ha az ültetőgödröt elkészítjük, majd geotextillel béleljük ki és ebbe helyezzük a megfelelő talajt, és a növényt. 

Gyomlálj úgy, mint egy profi!

Gyomlálj úgy, mint egy profi!

2019. 11. 11. 11:00:07 Agrolplacc
Tiszta udvar, rendes ház – ezt rövid, mégis tartalmas közmondást sokan hallották már. Azonban a tapasztalt kertészek jól tudják, hogy egy udvart vagy kertet első sorban nem esztétikai okokból kell tisztán tartani, hanem hogy biztosított legyen az ott nevelt növények egészsége és biztonsága.
Virágültetés tavasszal

Virágültetés tavasszal

2019. 11. 11. 10:58:17 ShopRenter


Mindenki szeretné szebbé tenni a kiskertjét, ebben biztos vagyok. Közeleg a tavasz, alig várjuk, hogy végre a szabadban lehessünk és kertészkedjünk. A most következő cikkből megtudhatod, hogy kezdj neki a virágok ültetésének. Nagyon hasznos információkat osztunk meg veletek, érdemes megfogadnod tanácsainkat. 

Csonthéjasok metszése

Csonthéjasok metszése

2019. 11. 11. 10:59:19 Agrolplacc

Sokan állítják azt, hogy a csonthéjasokat egyáltalán nem kell metszeni, ezzel fogok most vitatkozni egy kicsit. A gyümölcsfák esetében elmondható, hogy ha nem végezzük el a metszést, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy a fánk szakaszosan fog teremni, rendkívül rossz lesz a termésünk minősége, ráadásul vannak olyan gyümölcsfajták, amik nagyon hajlamosak a felkopaszodásra, ha ezeket a fákat nem metsszük meg, akkor hatalmas károkat okozunk nekik és magunknak egyaránt. El fog sűrűsödni a korona, jelentősen fog csökkenni a termőfelület, a korona belsejében pedig rengeteg száraz fát fogunk termelni, ami csak akkor jó, ha gyújtóst akarunk gyűjteni.